Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Έρευνα για την ιστορία των Λιαπάδων

Το χωριό Λιαπάδες της Κέρκυρας, έχει την ιστορία του. Στη διαδρομή του χρόνου -κυρίως στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα- συνέβησαν πολλά ιστορικά γεγονότα, τα οποία πρέπει με την πρόοδο του χρόνου, να διασωθούν έστω και αργά. Αρχικά να καταγραφούν τα στοιχεία και στη συνέχεια να μεθοδευτεί η επεξεργασία τους, για να δοθούν σε κοινή ανάγνωση στις νέες ψηφιακές γενιές.  
Σίγουρα υπάρχουν σε σπίτια χωριανών, πολλά αποδεικτικά στοιχεία-μαρτυρίες, για κάποιες κρυφές πτυχές του χωριού μας. Αφού αρχικά εξασφαλισθούν οι κάτοχοι αυτών των στοιχείων για την αδιαφιλονίκητη κατοχή τους, απλά θα τους ζητηθεί να τα δείξουν προς καταγραφή (αξιολόγηση, τεκμηρίωση, φωτογράφηση).
Ένα από τα σημαντικά σημεία που έδειξε η μέχρι τώρα έρευνα, είναι το γεγονός  ότι το χωριό μας έβγαλε τρεις βουλευτές, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το Κώστα Γουλή, αγνοώντας την ύπαρξη του Αχιλλέα Αγάθου και του γιου του Πίπη Αγάθου. 
Θεωρούμε βέβαιο, ότι θα βρεθούν κάποιοι Λιαπαδίτες -που επιθυμούν την καταγραφή της ιστορίας μας- οι οποίοι θα καταθέσουν τις γνώσεις τους  ή θα αποδεχθούν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Αναζητούμε ιστορικές πληροφορίες για το χωριό Λιαπάδες της Κέρκυρας. Οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι από επιβεβαιωμένες πηγές και να βρίσκονται σε μορφή εγγράφων ή και ως αυθεντικό φωτογραφικό υλικό. Για να δώσετε πληροφορίες, ή για να συμμετέχετε στην αναζήτηση, πατήστε  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου